18 december 2007

NV - Stockholm!

Ja denna helg har tillbringats i storstan! Vi tog tåget ner i fredags för att efter lite krångel checka in på det riktigt fina hotell Park Inn mitt i Solna centrum. Efter någon timme så hade vi vant oss vid rökluften som man tyvärr ofta får räkna med när man bor på hotell med hund..=/

Lite förvirrande var det dock när vi skulle ta oss in till hotellet, hundar är tillåtna på hotellet men inte i köpcentret..vet inte riktigt hur de har tänkt det...=)

På lördagen tillbringade vi några timmar med att inhandla en massa julklappar ute vid Barkaby Outlet och sedan hade vi en luugn kväll eftersom Anders hade hög feber..=(

Men på söndagen var det dags för händelsen som varit orsaken till vår stockholmsresa! HUND 2007, Sveriges största hundutställning där Nordisk Vinnare och dylikt skulle utses! Totalt var det drygt 10 000 hundar där under hela helgen, 9000 utställningshundar och resten agility, frestyle och dylikt. Det var totalt 170 dvärgpinschrar anmälda och därav var 22 stycken juniortikar som Milou skulle tävla emot!!

Milou skötte sig exemplariskt och var lika pigg och sprallig som hon alltid brukar vara! Stod jättefint när domaren kollade samt travade på lugnt och sansat =) Ville i början inte bli mätt men efter lite krångel så gick hon med på det hela och blev mätt till 30,0 cm, i högsta laget för att vara junior visade det sig. Milou fick iaf en etta så redan där hade vi nått vårt mål!!

Pricken över i:et var att hon i konkurrensklassen klarade sig genom stora gallringen samt sedan åkt ut som näst första hund..kom totalt 6:a vilket vi var supernöjda med!! Hon skötte sig strålande! Var lite väl busig men det måste man ju får vara ibland också =)

Nöjda och glad tog vi sedan tåget hem igen..det var en mysig helg som dock grusades lite av Anders sjukdom (bihålinflammation, feber o dylikt..)

Här nedan kan ni kolla på en kort film från utställningen, Milou är lika busig som vanligt men vilken skillnad motför sist då hon såg ut som om hon hade jättetråkigt, denna gång tyckte hon det här med utställning var jätteskoj! Vi borde dessutom fått pluspoäng för vår extraordinära vändning första svängen ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som tävlingstokig och kritisk,,,,ganska bra/ listons husse.....

ansj sa...

haha, vad roligt! =D
och nu förstår jag varför du inte uppdaterat på ett tag ;P (började fundera på vart du tagit vägen)

Johanna sa...

Vad fina ni var :D

Anonym sa...

Hej Milou mfl. Tänkte bara säga att jag höll tassarna hela helgen eftersom jag inte visste vilken dag det var utställning. Jag var i H-sand hela förra veckan och spanade extra mkt efter dig, men utan lycka :( Jaja GRATTIS till ett bra resultat :) God Jul! Massor med Julnosar till dig Milou!